:: Video Demo ::

"...járjunk nyitott szemmel és igaz szívvel a világban, nézzünk és tapasztaljunk..." - Thalész
csoportcímekategóriahosszalista nézet
3D környezetxlr.hu - demobemutató anyag03:51Flash Player letöltése

Play video...


Létrehoztunk egy virtuális 3D környezetet, és belehelyeztük a videót.

Egy virtuális 3D környezetben virtuális kamerával és lámpával tudunk csak dolgozni. Nincsenek megfogható eszközök.

A virtuális térbe is, mint ahogy a valós életben ugyanúgy be kell állítani a kamerát és a paramétereit, ugyanúgy kell létrehozni a plánokat, és ugyanúgy kell komponálni a képet, ugyanúgy be kell állítani a lámpákat és minden paraméterét, ugyanúgy meg kell rendezni, mi történjen a virtuális kamera előtt, ugyanúgy snittek jönnek létre, amit aztán ugyanazzal a szerkesztő programmal kell feszesre vágni, mint amivel egyébként a hagyományos kamerával forgatott anyagokat vágjuk meg. Ugyanúgy létre kell hozni az akusztikus környezetet, és kép alá vágni a hangot, tehát az utómunka műveletei már semmiben sem térnek el.

Nem hivatkozhatunk arra, hogy "ez a kamera nem jó, mert..." vagy "csak ilyen és ilyen eszközökkel/márkákkal dolgozom, mert...".

Ennek köszönhetően jó volt megtapasztalnom, hogy az a szemlélet, ami az operatőr, világosító, rendező, vágó munkájához tartozik, mindenféle tárgyi eszközöktől független.
Még jobban tudatosult bennem, amire operatőr tanárom tanított: amikor a néző elé teszem a kész filmet keltse fel az érdeklődését, értse, és megértse, amit mondani szeretnék vele, ne legyen öncélú és ne attól legyen érdekes, mert ilyen-olyan műszaki eszközzel készült.

felhasznált videó forrása: http://www.xlr.hu - és ahogy azt a weboldalon mindenki láthatja:  :: Eredeti változat :: 

Mit jelent számomra a dynamic line?
Walter deSilva - synamic line A kreatív, alkotó tevékenység során saját gondolatainkból hozunk létre egy új, eddig még nem létezőt, ami később megfogható, használható konkrétummá lényegül általunk.
A gondolat valóban teremtő erővel hat.
Erre találtam rá Walter deSilva tervezőnél is: egy formaterv első mozzanata, mikor ebéd közben egy szalvétára húzott egy vonalat, és megszületett a dynamic line.
Tudatosította bennem mennyire fontos és értékes maga az ötlet.


...és íme az ötlet......és a megvalósítás...
az ötletmegvalósítás 1
megvalósítás 2megvalósítás 3